Brandnertal

Lyžařská oblast v Brandnertalu patří spíše mezi menší či střední lyžařské oblasti v Rakousku. Je k nalezení na trojmezí mezi Rakouskem, Švýcarskem a Lichtenštejnskem a tvoří je 2 menší střediska Bürserberg a Brand.

Alpského lyžování si zde mohou návštěvníci užívat na na více než 50 km sjezdovek. Technicky nenáročných sjezdovek je jen asi 20 kilometrů, délku necelých 30 kilometrů zabírají sjezdovky značené v lyžařských mapách červenou barvou a pouze 3 kilometry se řadí mezi nejtěžší, černé sjezdovky.

O pohodlnou přepravu návštěvníků vzhůru na svahy se stará 14 vesměs nově vybudovaných lanovek a vleků. Obě střediska, Bürserberg i Brand, se nacházejí něco přes 1.5 kilometru vysoko nad mořskou hladinou a mezi sebou je propojuje lyžařská houpačka. Vzhledem k nadmořské výšce 1.000 – 2.000 m.n.m., v níž se místní sjezdové tratě nacházejí, mají lyžaři téměř jistotu skvělé sněhové pokrývky během celé sezóny, která v okolí Brandu trvá od začátku prosince do dubna.

Zdejší rozdělení sjezdovek dle obtížnosti bude lidově řečeno sedět hlavně lyžařským začátečníkům, rodinám s dětmi a středně zkušeným sjezdařům. Ani snowboardisté v Brandnertalu nepřijdou zkrátka. Během poslední doby zde byl postaven nový snowpark, kde si mohou otestovat četné překážkové trasy a skoky.

Ani běžci na lyžích se v Brandnertalu nebudou nudit, je tu pro ně připraveno asi 35 kilometrů tratí pro běh na lyžích. Pro příznivce turistiky je v okolí připraveno 40 kilometrů značených turistických stezek.

V okolí obce Brand dbají místní více na kvalitu než na kvantitu. Z toho důvodu sem rádi opakovaně směřují lyžaři preferující pohodovou a klidnou dovolenou. U lanovek se nikdy netvoří dlouhé fronty a oni si tak mohou užívat fascinující výhledy na panoramatickou krajinu bez zdlouhavého čekání.

V lokalitě je turistům k dispozici několik osvědčených lyžařských škol, které se specializují na malé začínající lyžaře již od věku čtyř let. Ani o zábavu mimo sjezdovky zde není nouze a na turisty tu čeká 5 kilometrů dlouhá sáňkařská dráha, pravidelné noční lyžování, bruslení, curling nebo vyjížďky na saních.

Po náročném dni na sjezdovkách lyžaři jistě ocení místní mnohé horské restaurace, centrum s wellness službami a pro teenagery tu je i diskotéka.

Napsat komentář